Blog

blog

Кроссфіт після 40 років?

У 20 років ви можете мати гарне тіло та добре самопочуття, навіть не будучи прихильником спорту. Однак з віком для підтримки форми та здоров’я на належному рівні необхідно витрачати все більше і більше зусиль: фізичних, матеріальних і моральних.

Особливість менталітету чи просто лінь?
Може бути так, що межею вашої активності були піші прогулянки та підйом-спуск по сходах два рази на день. Але з віком часу стало більше, побут налагоджений, спокійна сидяча робота починає втомлювати монотонністю, здається, що всі пригоди залишилися далеко позаду. Саме тоді настає новий виток життя, коли людина будує дім далеко за містом, починає подорожувати по світу, відвідує гуртки за інтересами чи йде до тренажерного залу.

Щоб знову відчути прилив сил, немає способу простіше, ніж зайнятися спортом. І немає нічого складнішого, ніж змусити себе це зробити. Якщо спорт для нас – це не звичка або хобі з юнацтва, зважитися на тренуванні в залі – непростий крок, навіть при великому бажанні. Це обумовлено соромом, дискомфортом в присутності інших займаючихся, нерозумінням призначення тієї чи іншої металевої конструкції в залі. Може збентежити і бюджет, потрібний для персональних занять із тренером.

Crossfit руйнує стереотипи!
Як організувати тренування по кроссфіту? Групові заняття проходять під керівництвом тренера. Досвід проведення тренувань свідчить, що присутність в групах займаючихся різного віку позитивно впливає на бажання приходити до залу, а у деяких клубах групи формують в залежності від віку і фізичних можливостей тренуючихся.

Особливості підходу до тренувань в кроссфіті полягає в можливості масштабувати навантаження таким чином, щоб люди із різною фізичною підготовкою могли разом виконувати вправи в групі, і навіть заняття кроссфітом для тих, кому за 40 років під керівництвом тренера стають можливими та безпечними.

Що станеться з вами внаслідок регулярних тренувань?
Поступово в тонус прийдуть м’язи. Поширена помилка про те, що втрата м’язової маси з віком неминуча, проте, за результатами досліджень, проведених вченими університету в Тафті, з'ясувалося, що якщо людина починає тренуватися з обтяженнями, сила і об’єм м'язів ростуть. В експерименті тривалістю 22 тижні взяли участь 17 чоловіків у віці старше 60 років.

Зміцниться серцево-судинна система. Кроссфіт, як система, що містить в собі чергування силових і аеробних навантажень, підходить для поліпшення витривалості судин і серця.

Покращиться діяльність мозку, знизиться стрес, звичайний супутник сучасної людини.

А ще на тренуваннях з Сrossfit ви зіткнетеся з величезною кількістю вправ, що поліпшують кровообіг в області тазу. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, то напевно знаєте, чим загрожує застій крові, викликаний щоденним сидячим положенням. Нажаль, втрата лібідо властива і жінкам. Регулярні тренування допомагають підвищити рівень гормонів, поліпшити кровообіг, роботу всіх внутрішніх органів і відчути себе впевненими!