Blog

blog

Що таке CrossFit?

Визначаючи поняття CrossFit, ми ведемо мову про унікальну програму силових вправ. Це спеціально розроблений план тренінгу із загальної фізичної підготовки, куди входять заняття гімнастикою, важкою атлетикою, біг, робота з гирями, веслування, плайометрія, лазіння по канатах і багато іншого.

В кінцевому підсумку досягається поліпшення загальної фізичної форми, а конкретніше – дієздатність дихальної і серцево-судинної системи, сила, витривалість, гнучкість, координація, швидкість, рівновага, скорочення часу адаптації до будь-якої життєвої ситуації. Це спосіб всебічно розвивати свій організм і підготувати його до будь-яких фізичних навантажень.

У Канаді та США кроссфіт просувається семимильними кроками. На базі цієї програми ведеться підготовка особового складу пожежних, поліцейських департаментів, силових структур. Багато фахівців вважають CrossFit спортом майбутнього.

Так як всі вправи виконуються інтенсивно, новачкам буде незвично виконувати змінні навантаження у такому темпі. Заняття кроссфітом проводити самостійно не рекомендується, т.я. за технікою виконання та за результатом повинен слідкувати професіонал для запобігання надмірних навантажень і травм. Тренер проконтролює кількість підходів, навантаження, вагу снаряду згідно з фізичними можливостями учня. І результати не змусять себе довго очікувати. Показники порадують вас вже через 2-4 місяці щоденних тренувань!