Blog

blog

Веслування – це важлива частина Кросфіту!

Давайте будемо відвертими...

Веслування – це важлива частина КросФіту, до нього слід ставитися з повагою, а значить, йому слід приділяти достатньо часу та уваги на тренуваннях. Зрозуміло, це простіше сказати, ніж зробити.

Можливо, тобі здається, що ти витрачаєш величезну кількість енергії без особливого толку. Що ж, ми вже навчилися ефективно виконувати всі вправи, які тільки можна зустріти в кросфіті, прийшов час поглянути і на веслування з цього ракурсу.

Якщо заглибитися у нетрі філософії веслування, можна виявити, що існує дві основні школи зі своїми думками за темою. Перша школа – традиційні веслярі, які хотіли б, щоб ти знав всі нюанси, визначення та традиції веслувального спорту. Груга школа – кросфіттерська, де з’явився власний стиль, в якому поєдналися статті, відео і висновки відомих тренерів, що призвело до появи найбільш вигідної для атлета техніки.

Можливо, ти чекаєш, що я встану на бік однієї зі шкіл і скажу, що від іншої не можна нічому навчитися. Однак насправді, нам є чому повчитися в обох шкіл веслування. Ми можемо використовувати обидві школи, щоб отримати вдалу комбінацію старої і нової школи, яка буде ідеальною для нас, як для кросфітерів.

Це може виглядати легко – застрибаєш на тренажер Concept2 і тягаєш трос до тих пір, поки можеш. Однак «олдскульні» традиційні веслярі володіють досконалою технікою, яка дозволяє їм витискати максимум з кожного помаху, витрачаючи мінімум зусиль без втрати результативності. Щоб зберігати енергію, використовуй цю перевірену і працюючу концепцію:

Йдеться про фазу, коли ти повертаєшся у вихідне положення, переносячи руки після завершення гребка (завершення, це коли рукоять вже біля твого корпусу) назад до тренажера.

Всупереч багатьом домислам, «завершення» – це не точка зупинки і паузи. Навпаки, коли ти завершив гребок біля свого тулуба, відразу ж швидко виштовхни руки вперед, до своїх ніг. Потім зафіксуй положення стегон. І лише в кінці, я повторюю – в кінці, дозволь ногам зігнутися.

Ось де ти повинен навчитися розслаблятися. Намагайся не тягнути себе вперед за допомогою ніг, насправді краще створи інерцію, штовхаючи вперед руки, і лише потім давай ногам розслабитися, а колінам зігнутися.