Blog

blog

Чому саме гребний тренажер?

Якщо відповісти стисло, то гребний (веслувальний) тренажер – це кращий вибір, який можна зробити для оснащення домашнього спортзалу. Являючись фанатом фітнесу, я перепробував майже всі варіанти тренувань: бігав на довгі дистанції, плавав, займався важкою атлетикою, бігав по пересічній місцевості, практикував та практикую йогу, бойові мистецтва і навіть катання на ковзанах. Спробувавши масу спортивних програм, в мене склалася своя думка про те, яке тренування може бути найбільш ефективним.

Наприклад, для досягнення гарних результатів від функціонального тренування, треба витратити 30 хвилин на еліптичному тренажері та присвятити 1,5 години круговому тренуванню для підтримки та розвитку ваших м’язів. Для того, щоб досягти таких самих результатів на гребному тренажері, вам потрібно менш ніж 35 хвилин занять! Чому?

Тому що веслування розвиває одночасно всі групи м’язів, окрім, мабуть, верхніх грудних та передніх дельтовидних. При правильній техніці веслування ви будете розвивати всі м’язи ніг, спини (нижні та верхні), живота, грудей, шиї, рук (біцепс, трицепс), передпліччя. Веслування навіть розвиває середні (бокові) та задні дельтовидні, а також нижні грудні м’язи. Якщо ви будете поєднувати веслування із кількома сетами віджимань, то пропрацюєте всі основні м’язи тіла. Крім того, веслування – це феноменальне аеробне кардіотренування.

Таким чином, якщо на фітнес з використанням еліптичного тренажеру у поєднанні із круговим тренуванням вам потрібно 2 години, а на веслування всього 30 хвилин, то кожен раз ви будете заощаджувати 1,5 години часу. Звичайно, якщо ви раніше ніколи не займалися веслуванням, то варто починати з 10 або 15 хвилин на день, навіть якщо ви перебуваєте у гарній формі. Веслування є важкою, але дуже ефективною працею. Приблизно на 10 хвилині першого тренування ви самі це відчуєте.